☿☤
☠✖
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✖☠
☤☿



Ποιός είναι Ποιός

Αυτό στην Ουσία, και πρακτικά, δεν έχει σημασία.

Οποιαδήποτε υπομονάδα του ΣυνΌλου Θείου στα πρώτα στάδια ενεργοποίησής της -που αρχίζει να ξεκολλά απο την καθημερινότητα σχολείου ή εργασίας- ταυτίζεται λίγο ή πολύ με ένα ή περισσότερα απο τα Αρχέτυπα -Μυθολογικά, Ιστορικά, Θρησκευτικά, Θρυλικά- αναλόγως των θεωριών της και των πληροφοριών που έχει στην μνήμη της.

Εδώ, το key point είναι να το ελέγξει και να μην νομίζει οτι κυριολεκτικά ήταν ή είναι ο/η "τάδε". Τα Αρχέτυπα είναι "ακραία" χρήσιμα στο να ταυτιζόμαστε μαζί τους και να εξάγουμε συμπεράσματα για εμάς και τους άλλους, και να βρίσκουμε το εξελικτικό μας στάδιο, και για τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις μας, αλλά μόνο έως εκεί, σε καθαρά Συμβολικό, Φιλοσοφικό και Αιθερικό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι ταυτίζονται παρερμηνεύοντας κυριολεκτικά, αντί να ανάγουν τα πάντα στο Αιθερικό πεδίο και σε Συμβολισμούς. Έτσι, έχουμε αδικαιολόγητα πολλές να νομίζουν πως ήταν "η Κλεοπάτρα" -ιστορικό πρόσωπο που όμως με τον θρύλο της υλοποιεί το Αρχέτυπο της Θεάς-, πολλούς που νομίζουν οτι είναι "ο Θεός Απόλλων" -ψάξτε πόσοι είναι στο FaceBook-, πολλούς που νομίζουν οτι ήταν / είναι "ο Ιησούς Χριστός", κ.α'

Εδώ έχει αρνητική συμβολή και το οτι οι Οδηγοί προσαρμόζουν τον λόγο/την γραφή τους και εκείνα τα οποία προβάλλουν, αναλόγως των θεωριών και πεποιθήσεων του ανθρώπου. Με άλλους όρους, θεωρίες και ονόματα απευθύνονται στον Ελληνίζοντα, προσαρμόζονται κατάλληλα για τον Βουδιστή, τον Χριστιανό, όποιον. Το "κέλυφός" τους, το ένδυμα και προσωπείο, διαμορφώνεται όπως πρέπει για να εκπαιδεύσουν το άτομο. Γίνονται συμβατοί πρωτίστως με το διανοητικό του, με τις δικές του θεωρίες, αλλά και με τα συμπλέγματά του. Αλλάζουν ελάχιστα πράγματα. Είναι η πιο εύκολη επιλογή. Έτσι, του περνούν με τον καταλληλότερο για εκείνον τρόπο, εκείνα τα οποία θέλουν.

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις απο την αρχή, απο τα πρώτα επίπεδα επαφής τις θεωρίες και πεποιθήσεις κάποιου ενύλου ανθρώπου. Είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστείς σε αυτές, και να κάνεις τις ευεργεσίες -πληροφόρηση, ενεργοποίηση και αναβάθμιση- που θες. Αλλάζοντας και βελτιώνοντας τις ερμηνευτικές θεωρίες και τα συμπεράσματά του, σταδιακά.

Αυτό το "σταδιακά", μπορεί να κρατήσει χρόνια και δεκαετίες, ή και να μην τελειώσει ποτέ, εάν δεν κινηθεί ο ίδιος ο άνθρωπος με ενεργοποιήσεις/Μυήσεις να αναβαθμίσει τον Οδηγό του, το ενεργειακό του σώμα, και το διανοητικό του επίπεδο. Επαφίεται στο τί θα κάνει ο Οδηγός που έχει, με δική του πρωτοβουλία. Πόσο "θα τον τρέξει", πόσο θα τον πιέσει για να εξελιχθεί, πώς θα τον εκπαιδεύσει, κλπ. Ομως, όλοι οι "αρχικοί" Οδηγοί, δεν είναι το ίδιο. Γι' αυτό πρέπει να τους αναβαθμίζουν οι άνθρωποι με Μυήσεις.

Όλη αυτή τη διεργασία εξέλιξης δεν την αντέχουν όλοι, γιατι η ζωή έχει πολλές άλλες ασχολίες και πολλές "Σειρήνες" και "Τέρατα". Με τις κακές έννοιες. Εάν άλλα ζητήματα στην ζωή τους είναι πιο σημαντικά απο το Πνεύμα, ή λάβουν πολλά χτυπήματα ως "επιστροφές" και είναι αδύναμοι, κάπου χάνουν τον ανώτερο στόχο τους και μπορεί να μην πιέσουν ποτέ τον Οδηγό με τις σχετικές ροπές και τάσεις τους (πχ αναγνώσεις σχετικών θεμάτων, έρευνες), ούτε να κάνουν αναβαθμίσεις με Μυήσεις, και σε αυτήν την περίπτωση μένουν για πάντα με τις παρανοήσεις τους, σε όλη τους την ζωή, αφού μάλιστα μεγαλώνοντας ο μέσος άνθρωπος είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναθεωρήσει πράγματα, καθώς και να αμφισβητήσει τα σενάρια και τις απλοϊκές θεωρίες εξωτερικού επιπέδου ερμηνείας του δόγματός του, και να δει τα πράγματα ως είναι όντως.

Το οτι κάποιος έχει καθαρότερη επαφή απο έναν άλλο και του έχουν ενεργοποιηθεί δυνάμεις / ικανότητες που μπορεί να αποδεικνύει σε άλλους, δεν σημαίνει απαραίτητα και οτι έχει το σωστότερο θεωρητικό υπόβαθρο σε όλα τα θέματα. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν δεν έχει δουλέψει επαρκώς το θέμα θεωριών του. Μπορεί να νομίζει διάφορα ως προς Ονόματα, διαδικασίες και "μηχανισμούς" που δεν ισχύουν. Kαθώς και να είναι πιστός και θρησκόληπτος. Κάθε θεωρία και συμπέρασμα πρέπει να επαληθεύεται/διασταυρώνεται και να υπάρχει ολοκληρωμένο σκεπτικό, πριν διαδοθεί.

Ποιος/α είσαι; To Oνοματεπώνυμο αυτής της ζωής, που η Ψυχή και το Πνεύμα του συν-αποτελεί το ΣύνΟλον Θείον, και έχει αλληλεπίδραση με Όλους, Όλες, Όλα. Αυτό, είναι πολύ πιο σημαντικό απο το να λέμε "σε μία ζωή ήμουν ο/η τάδε" ή "είμαι ο/η τάδε" και να κολλάμε εκεί. Αναγνωρίζοντας οτι είσαι το ΣύνΟλον, έχεις απεριόριστες δυνατότητες. Και δεν κολλάς σε μία βιογραφία, τί έκανε ή δεν έκανε αυτός/η.

Όλοι κάποτε πρέπει να ξεκολλήσουν απο τις υπο-μονάδες και απο τις ταυτίσεις με Ονόματα, να συνειδητοποιήσουν οτι είναι αντίγραφο κατοπτρικό/προβολικό/εκπεμπόμενο/φρακταλικό, του ΣυνΌλου Θείου. 

[(Σύνταξη 3 Ιουλ. 2011,
δημοσίευση εδώ 24 Ιουλ. 2011)]

Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩

(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις) 




1 σχόλιο:

  1. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    Plus, earning money online using it is as simple as 1 . 2 . 3!

    This is how it works...

    STEP 1. Input into the system what affiliate products the system will advertise
    STEP 2. Add some PUSH button traffic (it ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the affiliate products system explode your list and sell your affiliate products all on it's own!

    Are you ready to make money automatically???

    Check it out here

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείvετε:

(Εγκεφαλικά Ημισφαίρια
& Συμβολή Ευθειών το Κέντρο)

(επισκέψεις απο 13 Ιαν. 2011)

(ΑΠΟ 8 ΝΟΕ. 2010)

free counters

CLICK ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ