☿☤
☠✖
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✖☠
☤☿



Μιχαήλ-Ερμής Ψυχοπομπός & Γαβριήλ-Ίριδα

Η έλευση των Αγγελιαφόρων του Ολύμπου, του Θεού Ερμού και της Θεάς Ίριδος, αλλά και άλλων Θεών στους Ήρωες και ΗμίΘεους κυρίως για πληροφόρηση και καθοδήγηση, απο τον Όλυμπο στο έδαφος, στην χριστιανική έκδοση έχει μετατραπεί σε Αρχάγγελο που αναγγέλλει -επικείμενες γεννήσεις, κλπ- ή δίνει οδηγίες (αντιγράφει πρόγραμμα). Και εδώ υπενθυμίζεται οτι ο Θεός Ερμής έχει φτερά σε πόδια και κεφάλι, ενώ η Θεά Ίριδα είναι ακριβώς όπως οι Αρχάγγελοι. Επί πλέον το φυτό Κρίνος λέγεται και Ίρις, συνεπώς είναι εμφανές πώς έγινε ο συσχετισμός. Επειδή ο Γαβριήλ στο σενάριο αυτό έχει αντικαταστήσει την Ίριδα, τον παριστούν να κρατάει και φυτό Ίριδα, δηλ. Κρίνο.

Aυτό που περιγράφει η Μυθολογία, είναι η Λειτουργία του Συμπαντικού και προσωπικού Νου, καθώς και οι πράξεις των ανθρώπων.


Οι Θεοί -Ιδέες και Νόμοι και Άρχοντες- υπάρχουν σε πολλά επίπεδα και σε πολλές θέσεις.


Μία Θέση τους είναι η πλανητική, και γι' αυτό οι Πλανήτες έχουν Ονόματα Θεών.
Τα Επτά βασικά κέντρα στο σώμα του ανθρώπου αντιστοιχούν στους Επτά παραδοσιακά διαχειριζόμενους, προγραμματιζόμενους πλανήτες στην Θεουργία (Ήλιος, Σελήνη και 5 σημερινοί πλανήτες). Είναι το ίδιο σε άλλη θέση. Και σε άλλες παραδόσεις αντικαθίστανται απο Ονόματα Αρχαγγέλων. Και αλλού απο άλλα Ονόματα.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να λεχθεί δυνητικά με άπειρους τρόπους, δηλώνοντας το ίδιο μεν, με μικρή διαφορά δε -πχ άλλη "στάθμη", ποσότητα και δύναμη-. Θυμηθείτε πόσα ονόματα έχει η ίδια Θεότητα στην ελληνική παράδοση.


Ακριβώς όμως όπως στο ηλιακό σύστημα υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες απο Επτά, και το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα Κέντρα-Σφαίρες, έτσι εξελισσόμενος ο άνθρωπος σε ανώτερα επίπεδα Φώτισης, μπορεί να περάσει μετά τον έλεγχο της Επτάδας πλανητών, στον έλεγχο και περισσότερων, συνεπώς να υπάρχουν και άλλοι πλανήτες-σφαίρες-τσάκρας στο προσωπικό του ηλιακό σύστημα. Εννεάδα... Δωδεκάδα... και όπου φτάσει. ..."Απειράδα".


O Όμηρος μας υπενθυμίζει, μαζί με όλους τους συνεχιστές του, την αντικειμενική Έννοια των Θεών. Όπως του Δία ως Ηγετικής και Πατρικής Θεότητας, Διοικητικής στο ΣύνΟλον των επί μέρους Θεοτήτων που είναι ΣύνΕδροι στον Όλυμπο - Ήλιο.


Απο το εσωτερικό του, οπου είναι όλοι μαζί, αλληλεπιδρούν, συ--σκέπτονται και λαμβάνουν αποφάσεις, και ακολούθως αναλόγως του θέματος που "του ανήκει", ο αρμόδιος Θεός εκδηλώνεται στους Πλανήτες του ηλιακού συστήματος, και στο έδαφος-βυθό στον άνθρωπο στα αντίστοιχα κέντρα σώματος και εγκεφάλου.
Είναι ταυτόχρονα και ά-χρονα πολλαπλώς εκδηλούμενοι.

Η συγκεκριμένη Θεότητα που εκτελεί την απόφαση της ΣυνΕδρίασης, απο τον Όλυμπο Ήλιο εκδηλώνεται, είτε στέλνοντας εκ μέρους της ως μεταφορέα ή εφαρμοστή οδηγιών, έναν Αγγελιαφόρο του Πυρήνα, τον Ερμή ή την Ίριδα, είτε διαφορετική προσωρινή δομή, "Νοότητα", που με τον κατάλληλο προγραμματισμό και την αρμόζουσα φόρτιση αποτελεί αντίγραφο της ίδιας σε σμίκρυνση, έχει τις Ιδιότητες και Δυνάμεις της Θεότητας, οπότε βλέπουμε, όπως και καταγράφεται στα αρχεία, να κατεβαίνει το ίδιο το Όνομα (πχ η Αθηνά, αλλά ως "Μέντωρ βασιλεύς των Ταφίων"). Η Θεότητα όμως που πήρε την απόφαση, και την εκτελεί, παραμένει στην Έδρα, και στον Θρόνο της.


Ο Άγγελος ή ΑρχΆγγελος -Άγγελος της Αρχής, του Ονόματος- είναι ο εκπρόσωπος (όλων) και αντιπρόσωπος (ενός) που έχει σταλεί απο την ειδική αυτή υπο-Δομή του ΣυνΌλου, για να επιτελέσει κάτι. Είναι μικρό αντίγραφο αυτής της Θεότητας -που δεν φεύγει ποτέ απο τον Θρόνο της στην Τροχιά της (ούτε μπορεί ούτε θέλει)-, για να εκτελέσει Κώδικα στο σημείο - στόχο.


Όπως σημειώθηκε και στην αρχή, ο ΑρχΆγγελος Γαβριήλ έχει αντικαταστήσει την Θεά Αγγελιαφόρο Ίριδα. Αυτό συμφωνεί με όσα σημειώνουν οι θεωρίες των χριστιανών, οτι "είναι χαριτωμένος" και "εμφανισιακά φέρνει σε γυναίκα". Άγνωστο γιατί το διευκρινίζουν, αφού υποτίθεται στις δοξασίες τους αυτοί γενικώς δεν έχουν φύλο.


Οι δύο άκρες πύλες είναι εισόδου, η κεντρική που λένε "Ωραία", και ουσιαστικά είναι η βασική σκηνή του "θεάτρου", είναι της εξόδου.


Η μία πύλη (πρέπει να) είναι πάντα θετική και η άλλη αρνητική-συμπληρωματική κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο με την αντίθεση Αρσενικού και Θηλυκού σε Ονόματα και Εμφανίσεις Θεοτήτων, ή με Ήλιο και Σελήνη. Ή με γεωμετρία και άλλα σχέδια που φαίνονται αντίθετα.


Το αντικειμενικό είναι πως ήθελαν στην μία Πύλη των άκρων που είναι σήμερα οι ΑρχΆγγελοι, να αποδίδουν Αρσενικό Θεό, και στην άλλη Θηλυκή Θεά και κάπου τους βγήκε... "ενδιάμεσο" το δεύτερο, με ολέθρια αποτελέσματα για το υποσυνείδητό τους. Τα οποία μερικώς, περίπου απο τον "Μεσαίωνα" -που ποτέ δεν έληξε- έως σήμερα, υφιστάμεθα και εμείς στην κοινωνία τους.


Θέλοντας να αλλάξουν λοιπόν το δίδυμο των
Θεών Αγγελιαφόρων του Ολύμπου, Ερμού - Ίριδος, μετέτρεψαν τον Ερμή, σε Μιχαήλ να παίρνει τις ψυχές, να είναι δηλ. ο Ερμής Ψυχοπομπός που τις πάει στον Άδη. Και σε μία δεύτερη αλλαγή, απο την λεκτική ομοιότητα -και μετατροπή- Ίρις <=> Άρης, του πρόσθεσαν και χαρακτηριστικά του Θεού Άρεως κάνοντάς τον με θώρακα και όπλα.

Αποτέλεσμα: 

στην Αριστερή -"του εισερχομένου"- Πύλη να είναι ο Θεός Αγγελιαφόρος του Ολύμπου, συνδυασμός Θεού Ερμή Ψυχοπομπού με Θεό Άρη, που έχει μετονομαστεί σε Μιχαήλ, και στην Δεξιά Πύλη να είναι η Θεά Αγγελιαφόρος του Ολύμπου Ίρις που έχει μετονομαστεί σε Γαβριήλ. Που λένε και οι ίδιοι οτι "δεν είναι και τόσο άντρας", και κρατάει και το φυτό Ίρις (Κρίνο).

Πυροδοτημένες μαζί οι ενέργειες Θεού -εδώ Ερμού και Άρεως- και Θεάς -εδώ Ίριδος (και λόγω Άρη) και Αφροδίτης- μας δίνουν την αντίθεση, την σύγκρουση και την κίνηση, για να ξεκινήσει ο... Τρωικός πόλεμος, μέσα σε κάθε άνθρωπο.


Να κινηθούν οι αντίθετες και αλληλοσυμπληρώμενες δυνάμεις των 2 Φιδιών του Κηρυκείου, του Yin-Yang... Στα Εγκεφαλικά Ημισφαίρια -Δεξί και Αριστερό, Ήλιο και Σελήνη- και στο σώμα.


Να συγκρουστούν οι 2 παρατάξεις, Αχαιοί-Τρώες, Θεοί-Τιτάνες, Άγγελοι-ΚακοΔαίμονες... και... Ολύμπιοι/Ελ - Αποστάτες/Ερπετικοί/Νεφελίμ -για να συμπεριλάβουμε και τις... τραγικές αστειότητες, τους τραγελάφους αυτούς- που είναι το ίδιο, αναλόγως της θεωρίας -πληροφοριών μνήμης, διαταραχών και εμμονών- του ανθρώπου, και
υπάρχουν ως πεποιθήσεις μόνο στο προσωπικό του σύμπαν, το νοητικό.

Τότε, όπως ο
Ερμής γίνεται Αιρμής (Air, Αήρ, στοιχείο Πτέρωσης) και απο Αιρμής, καταλήγει Άρης -αυτός που Αίρει, κάνει την Άρση-, έτσι η Ίρις γίνεται Έρις, δίνει το Μήλο που καταλήγει στην Ελένη και ξεκινά ο Τρωικός πόλεμος, σε Καρδιά και Νου. ("Ποια είναι η πιο Ωραία, καθρέφτη;")

Κάπως έτσι, με αυτόν τον Πόλεμο των Συν και Πλην, αρχίζει να δομείται, με τον πολλαπλασιασμό του Μήλου της Ε(Ί)ριδος, και το Δέντρο, για να Υψωθεί και ο Όφις-Δράκων (που απαντάται πάνω απο 3 φορές στην Ελληνική Μυθολογία, και με Δέντρο και μόνος).

Άρης <=> Άρση.


Έ
ρωτας <=> Αίρωτας, αυτός που Αίρει, σηκώνει, υψώνει, πτερώνει. Υιός του Θεού Άρεως και της Θεάς Αφροδίτης. Βασικός ο Έρωτας στα Ομηρικά... όλα για την Ελένη, την Χρυσηίδα, την Πηνελόπη...

Με το αίσιο πέρας του Πολέμου, και της Οδύσσειας, που γίνονται παράλληλα, ο κατάλληλος άνθρωπος που μπόρεσε να "τρέξει" το αρχικό πρόγραμμα των ΟμηρΙκών στο σύστημά του, και
αφού αναπόφευκτα "ψυχαναλυθεί", βιώνοντάς τα, φτάνει στην (Ε)Αυτογνωσία, στο Γνώθι Σ' (Ε)Αυτόν, και καθίσταται Εμπνεόμενος ΦιλόΣοφος - Θεουργός, και προοδεύοντας αργότερα και συνειδητός προγραμματιστής του Προσωπικού και Συμπαντικού Νου. 

Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς   
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ☿✩

(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις) 


1 σχόλιο:

  1. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    More than 160k women and men are utilizing a easy and secret "liquids hack" to lose 1-2 lbs each night as they sleep.

    It is very simple and it works all the time.

    Here's how to do it yourself:

    1) Go grab a glass and fill it half glass

    2) Proceed to use this strange hack

    and become 1-2 lbs thinner the very next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείvετε:

(Εγκεφαλικά Ημισφαίρια
& Συμβολή Ευθειών το Κέντρο)

(επισκέψεις απο 13 Ιαν. 2011)

(ΑΠΟ 8 ΝΟΕ. 2010)

free counters

CLICK ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ