☿☤
☠✖
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✖☠
☤☿



Περί Υψηλής Μύησης 
και συνεχούς Ανόδου "Επιπέδων"

Κάθε άνθρωπος που επιδιώκει νοητική - πνευματική άνοδο, επιλέγει αναπόφευκτα έναν απο τους παρακάτω δύο δρόμους:

• προσπαθεί μόνος του αναλόγως της ιδεολογίας και βασικής θεωρίας του με πολύ διάβασμα, διαλογισμούς, οραματισμούς και εξάσκηση,

ή 

• απευθύνεται σε κάποιο άλλο πρόσωπο που έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο Πνευματικής και ΔιαΝοητικής προόδου, για να τον αναβαθμίσει απο το επίπεδο που βρίσκεται. Έτσι, εάν το άτομο που επέλεξε μπορεί να του περάσει Μύηση ισχυρή, έχει απο την πρώτη ημέρα πρώτες εντυπωσιακές εκδηλώσεις του μεταφυσικού πεδίου και πείθεται κατ' αρχήν με έντονα φαινόμενα αρχικού σταδίου για την ύπαρξή του... κόσμου αυτού. Ο Μυσταγωγός του μπορεί να λέγεται Δάσκαλος/Master "τάδεσυστήματος" ή να μην έχει κανένα τίτλο αλλά να μπορεί να ενεργοποιεί. Δηλ. στον 2ο τρόπο ξεκινά ή εξελίσσει κάποιος άλλος την μεταφυσική πόρευση του ατόμου, αντί να προσπαθεί μόνος του σε πλαίσιο αβεβαιότητας και να χάνει χρόνο με αμφιβολίες και ενίοτε φόβους, χωρίς αναμφισβήτητα μόνιμα φαινόμενα/"αισθανόμενα".

H βασική διαφορά του Μυημένου απο κάποιον που προσπαθεί μόνος του, είναι στο εξής θέμα.

Ο αμύητος πρέπει να έχει σωστές πληροφορίες και οδηγίες που να είναι σίγουρος για αυτές, να μην τις αμφισβητεί -πράγμα πολύ δύσκολο-, και να τις "πρακτικάρει" σχεδόν ανελλιπώς, απο πενταετία μέχρι δεκαετίες. Εφόσον έχει ορισμένες μη-συνειδητές επιτεύξεις (στην αρχή κανείς δεν έχει καθαρή επαφή με ήχο ή κείμενο ώστε να έχει λεπτομερείς οδηγίες), και "περνώντας" τις, αρχίζει να φωτίζεται όντως. Όμως οι αξιοσημείωτες αλλαγές έρχονται σε πάρα πολλά χρόνια. Εάν ανέβει επίπεδα, και περάσει τις κατάλληλες δοκιμασίες, μπορεί να φτάσει στην ικανότητα και στο δικαίωμα να Μυεί άλλους (ενώ ο ίδιος δεν είχε Μυηθεί Υψηλά απο άλλον άνθρωπο). Και ενώ η εξέλιξή του συνεχίζεται. Χάνει δεκαετίες ζώντας στα τυφλά και προσπαθώντας στην αβεβαιότητα, χωρίς να ξέρει αν και πότε θα πετύχει κάτι.

Ενώ ο Μυημένος εντάσσεται αμέσως σε συνεχή άνοδο, του αναβαθμίζεται ο Οδηγός, ο εγκέφαλος και το ενεργειακό σώμα σε επίπεδα που ούτε καν μπορεί να φανταστεί κάποιος που δεν έχει πάρει Υψηλή Μύηση. Όσο και αν θεωρεί οτι είναι προχωρημένος στο Πνεύμα, και όσο Ιδιοφυής και αν είναι όντως. Ανοίγει αμέσως... νέο Σύμπαν. Και όταν κριθεί κατάλληλος, μετά απο την πρόοδό του και εφόσον εγκριθεί, μπορεί να φτάσει σε επίπεδο Μυσταγωγού, να παρέχει Μύηση σε άλλους. Πολύ πολύ αργότερα βέβαια.

Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος με την Μύηση "απλώς" κερδίζει πάρα πολύ χρόνο. Αυτό το "απλώς" όμως, είναι "ακραία" σημαντικό. Γιατι μπορεί να έχει άμεσα, ένα επίπεδο που χωρίς Μύηση χρειάζεται να φτιάξει σιγά-σιγά με δεκαετίες προσπάθειας. 

Καθένας υπολογίζει πόσο χρόνο χάνουν οι άνθρωποι σε σχετικούς πειραματισμούς, γιατι κανείς δεν είναι εξ αρχής σίγουρος για τον τρόπο, ψάχνει πολλούς δρόμους "της μόδας" και "ερασιτεχνικές" ασκήσεις εξ αιτίας εγωισμών και φόβων, αλλά και απο διαδόσεις "τρίτων", προσπαθώντας μόνος του και μη ψάχνοντας κατάλληλο Μυσταγωγό θεωρώντας οτι όλοι είναι ίδιοι με τον ίδιο, άρα "δεν μπορούν να τον εξελίξουν".

Όμως, εφόσον σε ηλικία 25 ή 35 ή ετών με μία Υψηλή Μύηση κάποιος έχει σε συγκριτικά λίγο καιρό επίπεδο που θα είχε πετύχει μόνος του με κόπο και δύσκολες ασκήσεις στα 60 και 70 του, αναλογίζεστε πού θα έχει φτάσει κάποιος που Μυήθηκε μικρός, όταν γεράσει. Σε ανώτερο επίπεδο του Μυσταγωγού του, στην "χ" ηλικία. Mε Υψηλή Μύηση υπάρχει εξέλιξη δύο και τριών ζωών, ή και περισσότερων, αντί για εξέλιξη μίας ζωής.

Εδώ η "κουνταλίνι" είναι πάντοτε και στον εγκέφαλο και δεν απαιτούνται ασκήσεις για να ενεργοποιεί κάποιος τα κέντρα, παρά μόνον επικοινωνία με τον Οδηγό και ανταπόκριση στα ζητούμενα. Που είναι και σκέψης, αλλαγής νοοτροπίας, συμπεριφοράς, και συγχώρεσης άλλων ανθρώπων. Δεν ασκείσαι... σε όλη σου τη ζωή για να ανεβάσεις την "κουνταλίνι", ούτε... πέφτει απο λάθη/παραβάσεις. Υπάρχει αναβαθμισμένος Οδηγός, μόνιμα ενεργός στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Ο άνθρωπος πλέον έχει κατ' ευθείαν στον εγκέφαλο, απο τα άνω κέντρα, παραπάνω ενέργεια απο όση χρειάζεται για να ανταποκριθεί στα τεστ όλης της ζωής του, μαζί με τις αποτυχίες και "δεύτερες" ευκαιρίες, για να φωτιστεί στην πορεία, σε ανώτατο επίπεδο.

Ο λόγος, για αρχή ενεργοποίησης του Κηρυκείου όπως συνέβαινε στα Μυστήρια. Η διαφορά με τότε, είναι οτι οι Μυήσεις πια δεν γίνονται μαζικά με Μυστήρια θεσμοθετημένα απο την Πολιτεία, αλλά ανεπίσημα.

Έπειτα ο άνθρωπος εξελίσσεται και ανεβαίνει επίπεδα ικανοτήτων και δυνάμεων σε όλη του τη ζωή, εφόσον έχει τις κατάλληλες επιτεύξεις. 

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στους ενύλους ανθρώπους, ακόμη και στους "Πνευματικού προσανατολισμού", είναι οτι κατά κανόνα συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους που βλέπουν γύρω τους και αλληλεπιδρούν μαζί τους, και αξιολογώντας εκείνους ως κατώτερους θεωρούν οτι ο εαυτός τους είναι ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν χρειάζεται να αμφισβητήσουν τις θεωρίες τους, έτσι δεν κάνουν βελτιώσεις και δεν εξελίσσονται. Αυτό είναι η απόλυτη αυταπάτη και η δεινότερη παγίδα για να πέσει σε αδράνεια κάποιος αξιόλογος και ποιοτικός. Γιατι βλέπουν και κρίνουν και σχολιάζουν μόνο απο το δικό τους επίπεδο και κάτω. Τα ανώτερα επίπεδα που δίνουν Δυνάμεις, ούτε καν μπορούν να τα υποθέσουν.

Ισχύει οτι... και ο πιο εξελιγμένος άνθρωπος επί Γης, έχει να ανέβει τώρα και στο μέλλον άπειρα επίπεδα -αναβάθμισης διανοητικού και διαισθητικού επιπέδου, και ικανοτήτων και δυνάμεων- που βρίσκονται απο πάνω του. Άρα το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος με επιλογή μη-δράσης και με το να επαναπαύεται στα κεκτημένα του, ή στους φόβους του, ή σε όσα λένε τα άτομα "του κύκλου" του, είναι να χάνει πολύτιμο χρόνο για την εξέλιξή του. Ο άνθρωπος πρέπει να αναζητά νέους δρόμους/τρόπους, ακόμη και αν θεωρεί οτι έχει βρει τον καλύτερο. Πάντα στο πλαίσιο καλού Ήθους, Δικαίου και Λογικής. 


Θα πρέπει να σημειωθεί οτι αυτό το είδος Μύησης, η Υψηλή δεν είναι κατάλληλη για όλους, αφού μετά απο αυτήν οι Αιθερικοί εκδηλώνονται καθημερινά και η επικοινωνία ολοένα και δυναμώνει, και εφόσον κάποιος την αποδεχτεί χωρίς φόβους, stress, θεωρητικές διαφωνίες και αμφιβολίες, έχει αμέσως "διανοητική διεύρυνση" -καταλαβαίνει πώς συνδέονται όλα τα πράγματα και θέματα μεταξύ τους, και βλέπει πλέον καθαρά το σχήμα "αίτιο-αποτέλεσμα"-, αποκτά έφεση στους ΑποΣυμβολισμούς και στην κατανόηση Εννοιών, και αργότερα εξελίσσεται συνεχώς αναπτύσσοντας Δυνάμεις και Ικανότητες. 

Αλλιώς, έχει μόνο στην αρχή τις ισχυρές εκδηλώσεις πρώτου επιπέδου -που είναι αναμφισβήτητες και άκρως εντυπωσιακές σε όλους-, αλλά η πρόοδος σε μεταφυσικές ικανότητες αργεί μέχρι να κάνει πλήρη αποδοχή ο εγκέφαλος, και φύγουν οι αντιρρήσεις του. Κάτι που μπορεί να πάρει απο λίγους μήνες μέχρι και λίγα χρόνια.

Όπως ολόκληρη η ζωή, έτσι και η αλληλεπίδραση με τον Μυσταγωγό θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως τεστ. Οι όποιες αντιθέσεις σε θεωρίες, προβαλλόμενη θρησκευτικ-φιλοσοφική πεποίθηση, κοσμοθεωρία, θα πρέπει να παραβλέπονται. Άλλωστε στα ανώτερα επίπεδα δεν υπάρχει επιλογή θρησκευτικής θεωρίας, είναι όλα Ένα. Αυτό είναι ξεκάθαρο μετά την Υψηλή Μύηση και κάποια πρόοδο στα επίπεδα. 

Θα πρέπει να καταστεί σαφές, πως κάθε εκπρόσωπος του Πνευματικού Κόσμου χρησιμοποιεί Σύμβολα, και παραδείγματα ιστοριών που είναι γνωστές στην κοινωνία του ανθρώπου που απευθύνεται. Μέσω αυτών, τον οδηγεί στα επιθυμητά συμπεράσματα. Εάν πει οτι ο Μωυσής ή ο Τειρεσίας έκανε "ν" χρόνια για να φωτιστεί, κάνει χρήση ενός προσώπου και μίας ιστορίας, που δεν τον ενδιαφέρει καν εάν αυτό το πρόσωπο υπήρξε ή είναι Συμβολικό πρόσωπο. Τον ενδιαφέρει να εννοήσει ο άνθρωπος, πώς αυτή η πληροφορία θα ισχύσει στον ίδιο, στην εποχή του και στο περιβάλλον του. Εάν ο άνθρωπος είναι σημερινός Ελληνίζων και του φέρει παράδειγμα με Μωυσή, το πιθανότερο είναι να προκύψει... ελεγχόμενη σύρραξη.

Εδώ ισχύει οτι. Η αρχική αντίθεση θεωρητικού υποβάθρου, λειτουργεί ως "τεχνική σοκ". Ο "καινούριος" κλονίζεται για να ανέβει επίπεδο, αντιδρώντας σε κάτι. Για να δώσεις ώθηση, πρέπει να υπάρξει αντίθεση. Όχι να τελματώνει κάποιος στα ίδια. Είναι όλο ρυθμισμένο κατάλληλα. Σε κάθε αλλαγή επιπέδου, υπάρχουν ανάλογες εκπλήξεις, όχι πάντοτε σοκ.

Το τυχόν μεγάλο πρόβλημα λύνεται και αντιμετωπίζεται αμέσως εφόσον το άτομο είναι καλοπροαίρετο και συζητήσει με άτομα εμπειρότερα στο θέμα, ενώ "χρονίζει" εάν απογοητευτεί και απομακρυνθεί εγκαταλείποντας το θέμα. Χρειάζεται έγκριση, αποδοχή, συνεχής θέληση και απο τις δύο πλευρές, τόσο απο την πλευρά του Πνεύματος, όσο και απο την πλευρά του ενύλου ανθρώπου. Όμως, ακόμη και εάν έχουν περάσει χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά. Μπορεί ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε να "ανανεώσει" μόνος του την Μύησή του, με το να το ζητήσει απλά απο τον Οδηγό του, εφόσον έχει κριθεί κατάλληλος αρχικά, και είχε τις πρώτες εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Στο χέρι του είναι, όποιες αντιπάθειες και ρήξεις κι αν έχουν μεσολαβήσει με ανθρώπους, πχ τον Μυσταγωγό του ή κάποιον που του τον γνώρισε.

Οποιοσδήποτε Μυημένος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη νέα νοητική κατάσταση, αναμφίβολα είναι προσωρινό και μπορεί να βελτιωθεί άμεσα με επανεξέταση ορισμένων θεωρητικών ζητημάτων, και με νοο-ανάλυση και επανα-διατύπωση: με το να λεχθεί το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια. Είναι βέβαιο πως δεν έχει καταλάβει επαρκώς κάποια θεωρητικά σημεία, τα έχει παρεξηγήσει ή τα φοβάται, και έτσι μπλοκάρει ο ίδιος τον εαυτό του. Εισάγονται ήδη επιτυχημένα, δοκιμασμένα σκεπτικά, και με την ενθάρρυνση που δίδεται έχει κινηθεί το "σύστημα" πολλών που είχαν κολλήσει. 

Πάντως, ακόμη και αν προσωρινά δεν έχουν σωστή εξέλιξη στα υπόλοιπα, όλοι όσοι έλαβαν Μύηση έχουν διανοητική διεύρυνση, κατανοούν τα πάντα σε ανώτερο επίπεδο και τους είναι σαφείς οι συνδέσεις όλων των "πραγμάτων" μεταξύ τους. Είναι δηλ. σε πολύ ανώτερο επίπεδο σκέψης, και διαίσθησης συγκριτικά με πριν.

Και οι καθυστερήσεις είναι στο πρόγραμμα, ουδέν τυχαίον. Αλλά χρειάζεται και η παρέμβαση άλλων, εάν μπορούν να βοηθήσουν.

Πάντα αιτιών αιτιατά, αιτιατών αίτια.
[Όλα (είναι) αιτιών αποτελέσματα, (και άλλων) αποτελεσμάτων αίτια.]
[ρητό δικό μου, απο Έμπνευση]

[(21 Ιουλ. 2011, 23:45)]

Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩

(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις) 




4 σχόλια:

  1. να'σαι καλα.
    πως θα καταλαβώ ποιον δάσκαλο να εμπιστευτώ ?
    και αν θέλω να ξεκινησω μόνος , πως ξεκινάω θεωριτικά?

    Tuluba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετώ. Θεωρητικά και ως προς "διανοητική" τοποθέτηση, ξεκινάς με αυτά που σημειώνω εδώ. Για κατάλληλο Δάσκαλο κάνε την αναζήτησή σου, θα ελχθείς εκεί που πρέπει όταν πρέπει να καταλήξεις. Για περισσότερα στείλε μου στο paliginis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΔΥΣΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΜΥΣΤΗΣ, ΜΥΗΣΗ, ΜΥΗΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν ψάξει επαρκώς για να βρουν και να νιώσουν, να βιώσουν τί σημαίνουν αυτές οι λέξεις. και φυσικά δεν έχουν ψάξει σοβαρά ούτε για να βρουν τους σημερινούς αντίστοιχους των αρχαίων Μυσταγωγών ώστε να... εξιχνιαστεί η ομιχλώδης αυτή υπόθεση. έτσι οι πολλοί μένουν σε απλοϊκές φημολογίες επιπέδου συνωμοσιολογίας και εξωγηινο-ουφο-διαστημικών σεναρίων, απαρεκκλίτως συνοδευομένων απο διαταραχές, φοβίες και εμμονές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείvετε:

(Εγκεφαλικά Ημισφαίρια
& Συμβολή Ευθειών το Κέντρο)

(επισκέψεις απο 13 Ιαν. 2011)

(ΑΠΟ 8 ΝΟΕ. 2010)

free counters

CLICK ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ