☿☤
☠✖
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✖☠
☤☿



Ήρα & Ηρώδης ("σφαγή των νηπίων")

Tο επεισόδιο "σφαγή των νηπίων" εκκινεί απο τον συνειρμό παρομοιότητας των ονομάτων Ηρώδης <=> Ήρα. Τί σχέση μπορεί να έχουν ο Ηρώδης με την Ήρα; H Ήρα έχει μείνει στη μνήμη όλων να καταδιώκει τα αρσενικά παιδιά του Πατέρα Δία -με γνωστότερη την περίπτωση του Ηρακλή-, όπως ο Ηρώδης σκοτώνει τα αρσενικά νήπια. Αλλά ακριβώς όπως η Ήρα δεν καταφέρνει να σκοτώσει τον Ηρακλή, ούτε τον Διόνυσο, ούτε άλλο Υιό του Πατρός Θεού Διός, έτσι και ο Ηρώδης στο σενάριο των χριστιανών δεν σκοτώνει τον Χριστό.

Άλλη συμπτωματική ομοιότητα, ο Ηρώδης μαθαίνει απο τους Μάγους (με τα δώρα "πάντα" :P) οτι έχει γεννηθεί αρσενικό παιδί που πρόκειται να βασιλεύσει, όπως στην Μυθολογία ο Κρόνος μαθαίνει απο χρησμό της θεάς Γης οτι θα τον εκθρονίσει ο γιος του, και έτσι καταπίνει όλα τα παιδιά -που μετά βέβαια βγαίνουν σώα, απο την "συνωμοσία" της Ρέας της Μήτιδας και του Δία-. 


Και φυσικά εδώ πρέπει να συσχετιστεί το οτι στους χρησμούς συμμετέχουν ιέρειες - μάντισσες και ιερείς - μάντες - προφήτες, δηλ... Μάγοι (!). Στο σενάριο των χριστιανών εννοούνται μάλλον Θεουργοί του Ζωροάστρη, οι Μάγοι, και όχι... αστρονόμοι όπως "το... σώζουν" κατά τα μυαλά τους οι καλογερόπαπες, και οι πιστοί-εύπιστοι, που δεν ξέρουν ούτε τί πιστεύουν.

Αυτά τα δύο μυθολογικά θέματα, επανα-κωδικοποίησαν οι δημιουργοί του χριστιανισμού, ενοποιώντας τα στο εδώ σχολιαζόμενο θέμα "σφαγή των νηπίων", που μάλιστα με βάση τα υλικά αρχεία είναι ανύπαρκτο ιστορικά.

Επίσης είναι πιθανόν με τον όρο "σφαγή των νηπίων" να εννοεί "ο ποιητής", οτι κατ' αυτόν οι "νήπιοι" -οι χαζοί- είναι για σφάξιμο. Aλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που αποδεικνύουν τα ανωτέρω.

Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς   
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ☿✩

(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις) 





1 σχόλιο:

  1. Water Hack Burns 2lb of Fat OVERNIGHT

    Well over 160000 women and men are hacking their diet with a easy and secret "liquid hack" to lose 2lbs every night in their sleep.

    It is scientific and works with everybody.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Get a clear glass and fill it with water half the way

    2) And now do this weight loss HACK

    and become 2lbs skinnier the very next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείvετε:

(Εγκεφαλικά Ημισφαίρια
& Συμβολή Ευθειών το Κέντρο)

(επισκέψεις απο 13 Ιαν. 2011)

(ΑΠΟ 8 ΝΟΕ. 2010)

free counters

CLICK ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ