☿☤
☠✖
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✖☠
☤☿




Περί Προσωπικού "Θεωρητικού Υποβάθρου"

Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, διαχρονικά κατά την έναρξη ύπαρξής της -με την αρχή κρατικής υπόστασης- εκείνοι που έχουν ιδιαίτερη αντίληψη, πληροφόρηση και εμπειρία σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, τέχνες και δεξιότητες, δημιουργούν συστήματα μύησης, διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Κάτι που έχει την εκκίνησή του υποτυπωδώς, με την συγκέντρωση γνώσεων μαζί με τον τρόπο διδασκαλίας να βελτιώνονται προοδευτικά. Όχι σπάνια, οι ιδρυτές αρχικά είναι Κυβερνητικοί (αυτοκράτορες, βασιλείς, πολιτικοί κ.α') ή ανήκουν στο οικογενειακό ή άλλο κοντινό περιβάλλον τους.

Η πληροφόρηση/εκπαίδευση του ανθρώπου σε έναν τομέα ακόμη και πριν κάποια αντιληπτή μύησή του-συνειδητή εισαγωγή σε σχολή, αλλά και στα πρώτα στάδια μετά απο αυτήν, γίνεται μη-συνειδητά. Πρωτοέλκεται σε ένα θέμα και ασχολείται μόνος του σε επίπεδα αρχικής προσέγγισης μέχρι να καταλήξει σε εκπαιδευτικό πλαίσιο ή να οργανωθεί αλλιώς μαζί με ομοίους και παρομοίους του.

Ήδη κατά την πρώτη επαφή του με τον διδακτικό / "οργανωτικό" φορέα, διαπιστώνονται ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές όπως επαναπροσδιορισμός της αντίληψης του εαυτού του και της κοσμοθεωρίας του. 

Όμοια, με κάθε αλλαγή επιπέδου -όσο εξελίσσεται ο ίδιος- απαιτείται αμφισβήτηση, επανεξέταση και επανορισμός του προσωπικού "θεωρητικού υποβάθρου".

Με την αναβάθμιση αντίληψης που προκαλεί ο χρόνος, οι επιλογές όλων και τα γεγονότα, τίποτε δεν διαγράφεται. Απλά μεταμορφώνεται σε βελτιωμένη έκδοση, ένα προϊόν επανα-σύνθεσης με νέα δεδομένα, κατόπιν διορθώσεων και προσαρμογής στο κάθε "τώρα".

Ισχύει οτι οποιοδήποτε "πράγμα" είναι δυνατόν να περιγραφεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όμως κάθε διαφορετική περιγραφή οδηγεί σε άλλο σημείο ετέρου επιπέδου, ως προς την αντίληψη και τα συνοδά / ακόλουθα συμπεράσματα.

"Τώρα". Μιλώντας ειδικά για το Αιθερικό πεδίο. H "εδώ" εκδήλωση των ανθρώπων εισχωρεί στον Πυρήνα -μη-συνειδητά, όπως των πολλών, ή συνειδητά άλλων- εκεί παίρνει πληροφορίες και αισθάνεται, και λιγότερο βλέπει και ακούει. Σχετικό παράδειγμα όλων είναι τα όνειρα. Άλλων είναι και τα οράματα...

Βγαίνοντας ομως και επιστρέφοντας εδώ, κατά την συνειδητή της ύπαρξη και αλληλεπίδραση με άλλους, ανακαλεί και περιγράφει ό,τι θυμάται απο όλα αυτά. Με βάση το προσωπικό της "θεωρητικό υπόβαθρο", με τα συμπεράσματά της και με τις πεποιθήσεις της, και άσχετες παραστάσεις που προκαλούν αλλοιώσεις. Ακριβώς όπως τα όνειρα πολλές φορές έχουν πρόσφατες σκηνές ή πρόσωπα της ζωής του ονειρευόμενου, και εδώ έχουμε διανοητικές προσθήκες που εισάγει ο εγκέφαλος. Όλα αυτά τα άσχετα που παρεμβάλλονται πρέπει να εντοπίζονται και να αφαιρούνται ώστε να μένουν τα δεδομένα που έχουν να πουν κάτι σημαντικό και να άξουν (οδηγήσουν) κάπου.

Όσο πιο ελλιπές ειναι το "θεωρητικό υπόβαθρο", και όσο πιο κολλημένο σε ένα δόγμα, περιορισμένο σε αυτό, παραδοσιακό θρησκευτικό ή new age, ή συνωμοσιολογικό ή ακόμα και επιστημονικό, τόσο κατώτερες είναι οι περιγραφές.

Τόσο περισσότεροι οι φόβοι για πανίσχυρους εχθρούς -των αντιπάλων ομάδων-, τόσο ισχυρότερη η εγωϊστική πεποίθηση προσωπικής ανωτερότητας, και τόσο περισσότερες οι θεωρίες που πλασάρουν στους πολλούς οι ρηχά προσεγγίζοντες. Όλοι οι δογματιστές έχουν θέσεις που κατά τη γνώμη τους δεν αμφισβητούνται, παρ' ό,τι αντικειμενικά είναι απο απλά αναπόδεικτες έως μεταξύ τους αντιφατικές και παράλογες.

Eδώ έχει σημασία και το διανοητικό επίπεδο του ανθρώπου, αν εκείνος είναι ιδιοφυής ή σκεπτόμενος απλοϊκά. Οπότε στην δεύτερη περίπτωση συνήθως τον κερδίζουν επιθετικές ιδέες εναντίον ομαδοποιημένων εχθρών, και απο τις πληροφορίες που έχει δεν μπορεί να αξιολογήσει ποια πρέπει να κρατήσει και ποια να απορρίψει.

Προκειμένου κάποιος να περιγράψει καλύτερα το Αιθερικό πεδίο, πρέπει να έχουν περιέλθει στην γνώση του όσο το δυνατόν περισσότερες γραφές άλλων, ώστε εμπλουτίζοντάς τις με δικές του πληροφορίες, θεωρίες και βιώματα και κάνοντας επαληθεύσεις/διασταυρώσεις, να εξάγει και τα καλύτερα/σωστότερα συμπεράσματα. Όπως ισχύει και με τα "υλικά" θέματα καθημερινότητας, πολιτικής, κ.ο.κ.

Και η καλύτερη περιγραφή γίνεται μέσω της Ελληνικής ΦιλοΣοφίας και των Ελληνικών Ονομάτων, που εξ αιτίας της Ελληνικής γλώσσας που ειναι το ανώτερο μέρος του Κώδικα του software του Νοός του Θείου ΣυνΌλου, εκπαιδεύει τον εγκέφαλο για ευχερέστερη διανοητική ανάπτυξη και φώτιση. Αυτό σημειώνεται χωρίς διάθεση υποτίμησης των άλλων γλωσσών, που έχουν να προσφέρουν πολλά αποκωδικοποιητικά συμπληρώνοντας ό,τι έχει χαθεί απο τις γνωστές σε εμάς διαλέκτους της ελληνικής.

(10 Μαΐου 2011, 23:15)
 

Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩

✩∞ΚΡΣ∞✩

✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩

(Υ.Γ.: παρακαλούνται οι αντιγραφείς 
να παραπέμπουν στην σελίδα 
που βρίσκουν κάθε κείμενο
διότι γίνονται ανανεώσεις) 

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα γιά εσάς όπως την ηλικία σας και τον τρόπο ζωής σας. Θα ήθελα ακόμη μάθω αν η μοναχικότητα σας οδήγησε σε τέτοια ύψη και αν την διαλέξατε η αν σας υπεβλήθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε, ρωτήστε, προτείvετε:

(Εγκεφαλικά Ημισφαίρια
& Συμβολή Ευθειών το Κέντρο)

(επισκέψεις απο 13 Ιαν. 2011)

(ΑΠΟ 8 ΝΟΕ. 2010)

free counters

CLICK ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ